Dubbel bokning

Vägen till lofoten var speciell. Vi lämnade Abisko i solsken och allt var grönt, 20min senare i Riksgränsen var det knappt vår och isen låg kvar på sjön. Det var absurt. Men så fort vi kom över på norska sidan var det som att komma till sommaren igen. Allt på en gång. Och efter hela vägen var det magnifik och storslagen natur. Det var svårt att ta in allt. Höga berg, skog och hav på en och samma plats. Helt fantastiskt. 
Vi tog oss tid att stanna på många olika ställen. Första var riksgränsen där snön fortfarande låg kvar. Det mesta var stängt förutom Ica och ett litet cafe. 

Ett annat stopp gjorde vi 1 timme från Svolvaer vid en härlig sjö och under en härlig sol. 

När vi kom fram till kabelvåg feriehus o camping så fick reda på att de hade dubbel bokat oss även om ägaren hade super koll på att vi skulle kom den dagen. Vi hade till och med nämnt att vi var på bröllopsresa när vi bokade. Ändå hade han lyckats dubbel bokat. Han blev lite stressad och ringde några samtal till en närliggande camping och då fick vi först ett sunkigt hotellrum som dagen efter byttes ut mot en hytte. Hytten ligger precis vid vattnet med utsikt över berget Vågakallen. Super nöjd nu efteråt. Hytten kan ha sett bättre dagar, men funkar. 

När vi hade checkat in på det sunkiga rummet så var det dags för lite käk. Så vi tog fötterna och gick in ca 30min till den stora byn Kabelvåg. Inne i kabelvåg hade de en stor marknad enligt en av camping ägarna. Själv tyckte jag den var liten men i jämnförelse med bebyggelsen så kan den ha varit stor. Här fanns allt från ulltröjor till valkött. Det mesta var handgjort eller hade en lokal förankring. Vi hittade i alla fall ett schysst ställe, lite hipster varning på stället men fungerade underbart för oss. Till middag blev det en pizza med torkat valkött och hjorton, sjukt gott. Rekomenderar pizzorna. Och till blev det en isbjörn ( rekomenderar inte den om du inte är ute efter en carlsberg liknande öl). 


Återkommer med mer roliga detaljer. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s