Dag 2 på lofoten

Nu ligger jag lite efter i skrivandet och ska försöka ta igen med en häftig andra dag. 

Vi började med att göra en topptur upp på glomtind 419m.öh. Det står att det ska vara en lätt tur där du kan ta med barnen. Det stämmer delvis. Det är en lätt tur med en motorväg upp till sista 50 höjdmetrarna. Där blir det brant och lite mer luftigt. Min fru tyckte det var skit jobbigt eftersom hon lider av höjdskräck. En som inte har höjdskräck så är det en lättare tur där det går uppför ganska brant. Konditionen behöver vara ganska god ändå om man inte vill flåsa sig upp som en uttorkad hund. På toppen är utsikten helt otroligt och man ser hela Kabelvåg och Toppen Vågkalla i sin storhet. 

  Påväg upp till toppen.

Efter vi hade kommit ner igen efter att ha blivit omsprunga av ett pensionärsgäng från tyskland,Riktigt hurtiga människor, De har väl aldrig gjort något annat i sitt liv, så drog vi till henningsvær för en bit mat. Men innan vi hann till henningsvær så hade tidvattnets ebbat ut och en helt underbar sandstrand visade sig vid. Vi var bara tvungna och testa om det gick att bada. Bada var inte ett alternativ efter vi hade doppat fötter i det svinkalla vattnet. Men det var skönt att få svalka sig och stranden var helt sjukt underbar. Sen drog vi vidare mot Henningsvær och klättercafet för mat. 

I Henningsvær så strosade vi runt och tittade på folk som dök i vattnet för att städa upp skit, andra som paddlade kajak och turister. Vi hamnade på klättercafet som är det absolut mysigaste stället på hela Lofoten enligt mig. Alla verkar vara så lugna och avslappnade. Skön stämning. Efter som jag åt val dagen innan var jag tvungen att väga upp med vegetariskt. En vegetarisk burgare. 

Kikärtburgar med allt du behöver.
Sen efter vår lilla utflykt blev det grillat och Champange med diverse tillbehör vid vår hytte. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s